O nama

EXtreme gym je sportsko-rekreativni objekat koji na površini od 1600m2 raspolaže sa preko 100 masina za vežbanje, velikim brojem kardio sprava i 3 velike sale za aerobik i fitnes, a svojim klijentima nudi širok spektar usluga potkrepljenim višegodišnjim iskustvom. Od 1999. pa do danas naš uspeh je više nego evidentan na šta ukazuje nekoliko stotina hiljada klijenata koji su za sve ove godine postali naši članovi i koje smo uspeli da usmerimo ka našem cilju kojem težimo “učinit život srećnijim, zdravijim i dugovečnijim.”

Zbog svoje posvećenosti i programa koje nudimo, možemo se smatrati hramom tela, a najviše pažnje posvećujemo korporativnom fitnesu i benefitima koje on ima na zaposlene. Slobodno vežbanje pod nadozorm stručnjaka(trenera,instruktora, fizio terapeuta i nutricionista) koji u svakom trenutku stoje na raspolaganju svojim klijentima, prilagodjeno je kako profesionalcima tako i svima koji se fitnesom bave na rekreativnom nivou. Klijentima je ponudjeno da, sami ili uz stručnu pomoć odaberu program koji je primeren njihovim željama i potrebama.

PROGRAMI

Korporativni fitnes

Korporativni fitnes je koncept koji sve više kompanija postavlja kao jedan od svojih prioriteta. Extreme gym se sa posebnom pažnjom odnosi prema korporativnom fitnesu i za svoje poslovne korisnike kreira odgovarajuće ponude kako za individualne treninge uz nadzor stručnjaka tako i za grupne treninge koji takodje mogu da budu po specifičnim zahtevima. Umor, stres, anksioznost, razdražljivost, depresija samo su neke od posledica neredovne fizičke aktivnosti. Zdravi zaposleni su produktivniji, energičniji, kreativniji, pouzdaniji! Redovna fizička aktivnost smanjuje stres, povećava mentalnu budnost, produktivnost što dovodi do zadovoljstva i dizanja morala kod svih zaposlenih. Podsticanje aktivnog i zdravog načina života medju vašim zaposlenima svima će biti od koristi na duži rok jer vaši zaposleni su najvredniji deo vaše kompanije. Pored preventivnih mera, korporativni fitnes poboljšava celokupno zdravlje, smanjuje odsustvo zbog bolesti, podiže moral, poboljšava kreativnost i medjusobne odnose medju zaposlenima.

Cardiobox

Kardioboksing je program koji će vas zaraziti ako ste ljubitelj ovog vida trošenja negativne energije. Ovo je specifičan vid aerobnog treninga koji je direktno proizišao iz treninga sa elementima borilačkih veština. Od ostalih srodnih tipova treninga se razlikuje po tome što se svi udarci upućuju u prepreku, odnosno boksersku vreću. Intenzivnost treninga, osim muzikom i tempom, može da se dozira i kontrolom snage kojom se udarac izvodi. Struktura časa se sastoji iz tri dela: zagrevanje, glavni deo i opuštanje sa istezanjem. Na samom početku glavnog dela časa kardioboksinga neophodno je da se vežbači postepeno uvedu u trening, bez obzira da li oni pripadaju početnoj ili naprednoj grupi. Ovo se postiže metodičkim uvođenjem novih pokreta i udaraca, počevši od najjednostavnijih. Završni deo časa – opuštanje sa istezanjem, omogućava smanjenje nervno-mišićne i metaboličke aktivnosti, snižavanje telesne temperature i usporavanje lučenja mlečne kiseline i drugih produkata metabolizma.

Spinning

Čas Spinning-a zapravo je filozofija, biti mentalno i fizički fit. Vezano za mentalne mogućnosti i tehniku izvođenja discipline, Spinning koristi proverene metode atletskog treninga da bi stvorio trening koji je jednako fizički i mentalno okrepljujući i izazovan. Spinning stavlja akcenat na individualne potrebe, bez obzira na atletske mogućnosti. Čas Spinning-a sastoji se od zagrevanja, potom od 40 minuta umerenog, a potom visoko intenzivnog kardiovaskularnog treninga, pa smirivanje, hlađenja i istezanja. Instruktor može da zatraži od vozača da povećaju otpor na biciklima i zamisle vožnju kroz uspone na planini ili da smanje otpor i zamisle vožnju pored obale okeana. Kroz ceo tok časa, vozači slušaju muziku koja prenosi emocionalnu poruku za različite delove vožnje. Muzička selekcija pokriva širok spektar od bluza i džeza, do savremene muzike i rokenrola. Spinning je već ustaljen u Americi i Evropi kao jedan od najatraktivnijih i najdelotvornijih načina vežbanja.

Cross fit

Kružni trening za sve one koji nisu ljubitelji sprava. Rad po stanicama gde naizmenično rade gornji i donji delovi tela, i u zavisnosti od časa, akcenat je na određenoj grupi mišića čime se postiže poboljšanje anaerobnih sposobnosti organizma. Trening je prilagođen svim osobama, srednjeg je intenziteta i pored oblikovanja i zatezanja muskulature, daje lep osećaj umora i zadovoljstva.

Cardio Zona

Sve više i češće slušamo o tom koliko su kretanje i trening važni za život savremenog čoveka. Aerobni trening se posebno visoko rangira u najnovijim istraživanjima. Osim dokazano povoljnog uticaja koji ima na kardiovaskularni sistem, zdravlje krvnih sudova i jaku krvnu sliku, poslednjih godina se sve više ističe njegov značaj u borbi protiv epidemije gojaznosti. Međutim, najveći problem prilikom aerobnog treninga u prirodi jesu vremenske prilike. Taj nedostatak za vas više ne predstavlja problem jer u ponudi Extreme Gym-a se nalazi KARDIO linija. Mašine ovog tipa omogući će vam redovan aerobni trening, bez obzira na vremenske prilike ili doba dana. U ponudi se nalaze modeli stepera, na kojima je moguće ostvariti vrlo visoku potrošnju kalorija i staviti akcenat na zadnjicu i noge. Bicikli sa naslonom omogućiće udoban trening, bez nepotrebnog naprezanja donjeg dela leđa.

Pilates

Metod koji karakteriše kontrola pokreta i koncentracija uma. Svaka vežba je osmišljena da istegne i ojača mišić koji izvodi kretnju. Vrlo je specifičan i način disanja prilikom izvođenja svake vežbe, koji pomaže da se usmeri energija upravo u područje tela koje izvodi pokret, dok se ostatak tela relaksira. Pilates poboljšava koordinaciju, ravnotežu i sposobnost pravilnog držanja tela. Pilates vežbe su pogodne za svakog bez obzira na godine. Pilates ima podjednaku važnost kao glavni ili dodatni trening, kako za rekreativce, tako i za aktivne sportiste.

Pripreme za druge sportove

Raznovrsnost i specifičnost sprava čini Extreme Gym privlačnim za mnoge vrhunske sportiste i poznate ličnosti koje se pripremaju za razna sportska takmičenja i događaje. Teretana koja se sastoji od velikog broja sprava i slobodnih tegova omogućava specifičnu fizičku pripremu za veliki broj sportova, s’obzirom da je snaga jedan od najbitnijih faktora u bazičnoj pripremi kako za vrhunske sportiste tako i za rekreativce. Takođe Extreme Gym ima naklonost ka ekstremnim sportovima i specifičnoj fizičkoj pripremi ekstremnih sportista, kao i bogato iskustvo u tome. Veliki broj visokoedukovanih trenera sa iskustvom u radu sa vrhunskim sportistima i rekreativcima pomoći će vam da se pripremite za sportsko takmičenje ili da regulišete telesni sastav, smanjite % masnoće na zavidni nivo i da u letnju sezonu uđete srećni i zadovoljni.

Extreme Class

Visokointenzivan fitnes program namenjen dobro utreniranim osobama, ali i onima koji to žele da postanu. Akcenat je na ekstremnom oblikovanju tela i savršenom radu kardiovaskularnog sistema uz najveće muzičke hitove i neizmernu pozitivnu energiju. Na kraju je neizbežno istezanje, kojim se mišići opuštaju, izdužuju i dobijaju elastičnost i vretenastu strukturu.

Body Shape

Program koji počinje kardio zagrevanjem u trajanju od 15 do 20 minuta. Akcenat je na oblikovanju celog tela, tako da u glavnom delu časa, koji traje 30-35 minuta, slede raznovrsne vežbe sa rekvizitima. Čas se završava istezanjem i relaksacijom celog tela. Ovaj program je namenjen zdravim i utreniranim osobama.